Uhapšen Mišel Platini! - BIGportal.ba
Fudbal Sport Vijesti

Uhapšen Mišel Platini!

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini je uhapšen u okviru istrage o dodeljivanju domaćinstva Mundijala 2022. godine. Kao razlog ove akcije navodi se istraga oko organizacije Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. Francuz se trenutno nalazi u pritvoru gde ga očekuje ispitivanje. On je uhapšen nakon dojave Antikorupcijske organizacije Policije (OCLCIFF)….

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini je uhapšen u okviru istrage o dodeljivanju domaćinstva Mundijala 2022. godine.

Kao razlog ove akcije navodi se istraga oko organizacije Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. Francuz se trenutno nalazi u pritvoru gde ga očekuje ispitivanje.

On je uhapšen nakon dojave Antikorupcijske organizacije Policije (OCLCIFF). Katar je decembra 2010. godine izabran za domaćin od Mundijala, ali od tada se nižu kontroverze u vezi sa njihovom kandidaturom.

Kako pišu francuski i engleski mediji, Platini je danas pre podne u Nanteru, predgrađu Pariza, priveden na ispitivanje zbog sumnjivih stvari u vezi sa dodeljivanjem Mundijala Kataru.

Platini je bio predsednik UEFA od 2007. do 2015. kada je morao da siđe s te funkcije zbog umešanosti u razne afere.

Svetski mediji prenose da je Platini uhapšen u utorak ujutru, kako bi bio ispitan u vezi sa malverzacijama oko dodele organizacije Svetskog prvenstva Kataru.

Mediji su preneli da je Platini odveden u prostorije Kancelarije sudske policije za borbu protiv korupcije u Nanteru.
Legendarni francuski fudbaler bio predsednik UEFA u periodu od 2007. do 2015. godine, kada je suspendovan od strane Etičkog komiteta FIFA.

Platiniju je Etički komitet zabranio rad u fudbalu do 2023. godine, pošto je utvrđeno da je dobio 1,6 miliona funti od bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera.

Platini nikada nije demantovao da je “menjao” svoj glas 2010. godine u zamenu za “pojačavanje uticaja Francuske”.

Navodno je postojao sastanak između njega, tadašnjeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija i katarske vladajuće porodice, nekoliko dana uoči glasanja.

Tada je, navodno, Platiniju rečeno da francuski naftni interes mora da bude na prvom mestu.

Pored Mišela Platinija, priveden je i Klod Gean, savetnik bivšeg predsednika Francuske Nikolasa Sarkozija.

Danas objavljeno

Makedonac ispisao istoriju svjetskog rukometa

V.R.

Bajern rutinski protiv Šalkea za +7

V.R.

Potres kod Siska magnitude 3,5

V.R.

Ostavite komentar