Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca HR - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca HR

Nakon petogodišnje potrage lociran je i uhapšen na području Srbije hrvatski državljanin s Evropske liste najtraženijih bjegunaca, trideset osmogodišnji Bojan Dragičević, koji je u dva navrata opljačkao banku u Šibeniku, a bjegunac je iz zatvora, navodi se na zvaničnim stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Odjeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje MUP-a Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska) u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad, uspio je locirati jednog među najtraženijim hrvatskim bjeguncima, hrvatskog državljanina Bojan Dragičević (1981.) koji je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada.

B.D. je 2005. u manje od mjesec dana, sa supočiniocima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred dana, sa plastičnim pištoljem. Oba puta je pobjegao i uspješno se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bijega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen u Hrvatsku, navode u MUP-u.

Zbog počinjenja krivičnog djela razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 mjeseca zatvora te je upućen u Kaznionicu Lepoglava. Nakon godinu i po dana uspio je pobjeći iz najstrože čuvanog dijela zatvora, ali je istoga dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen u zatvor..

U martu 2014. godine premješten je iz Lepoglave u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne zatvora iz kojeg je nakon samo četiri mjeseca pobjegao, preskočivši zid i od tada je bio u bijegu.

(Agencije)

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar