Uhapšen državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Srbije - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uhapšen državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Srbije

Pet lica, među kojima je i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije čiji su inicijali M.P. uhapšeno je u vezi sa zloupotrebama u preduzeću “Infrastruktura železnice”, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

Ova lica osumnjičena su da su zloupotrijebila službeni položaj i počinila zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Kako navodi Tužilaštvo, sumnja se da su zaposleni u “Infrastrukturi železnice” čiji su inicijali M.Ј, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke zloupotrijebili ovlaštenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi privredno društvo čiji je direktor Z.S. favorizovali za dobijanje poslova.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, osumnjičeni čiji su inicijali M.M, direktor drugog privrednog društva, davao je takozvane “uslužne ponude”, čime je obezbijeđena izvjesnost dobijanja posla za privredno društvo osumnjičenog Z.S.

Kako se navodi u saopštenju, hapšenja su uslijedila nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odjeljenjem MUP-a za borbu protiv korupcije, a u okviru nastavka predistražnog postupka povodom zloupotreba u “Infrastrukturi železnice”.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu, a uhapšeni će u narednih 48 časova biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Sredinom januara uhapšeni su direktor Јavnog preduzeća “Infrastrukture železnice” Miroljub Јevtić i još tri osobe zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar