Uhapšen četvrti član "Bitlsa" Islamske države - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uhapšen četvrti član “Bitlsa” Islamske države

Ejn Lesli Dejvis uhapšen je na aerodromu Luton nakon što je deportovan u Veliku Britaniju iz Turske. Optužen da je četvrti član ćelije Islamske države poznate kao “Bitlsi”, a na teret mu se stavljaju krivična dela terorizma iz 2014. godine i posedovanje vatrenog oružja u svrhe povezane sa terorizmom, saopštilo je tužilaštvo.

Ejn Lesli Dejvis bi danas trebalo da se pojavi u Vestminsterskom sudu.

Portparol Metropolitan policijske službe rekao je da je 38-godišnji muškarac optužen za razne terorističke zločine nakon istrage koju je sprovela komanda za borbu protiv terorizma.

“Određen mu je pritvor i trebalo bi da se pojavi na sudu za prekršaje u Vestminsteru. U sredu, 10. avgusta, službenici komande Meta za borbu protiv terorizma uhapsili su 38-godišnjeg muškarca na aerodromu Luton, nakon što je stigao u Veliku Britaniju letom iz Turske. Odveden je u policijsku stanicu u južnom Londonu i kasnije optužen za navedena krivična dela”, rekao je portparol policije.

Portparol specijalnog odeljenja za kriminal i borbu protiv terorizma CPS je rekao je da je to odeljenje ovlastilo policiju da optuži Dejvisa za terorističke prekršaje 2014. godine, a nakon što su ga turske vlasti deportovale u Englesku.

“Krunsko tužilaštvo podseća sve zainteresovane da je krivični postupak protiv Dejvisa aktivan i da on ima pravo na pravično suđenje”, navodi portparol CPS-a.

Danas objavljeno

Evropu čeka novi talas virusa

M.

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Ostavite komentar