Ugovori diskriminatorski: Povećanje cijene struje izazvaće nova poskupljenja!? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ugovori diskriminatorski: Povećanje cijene struje izazvaće nova poskupljenja!?

Ukoliko ne bude reakcije Elektroprivrede moglo bi da dođe do poskupljenja svih proizvoda u trgovinama.

Predstavnici velikih trgovačkih lanaca u Republici Srpskoj koji su od Elektroprivrede Republike Srpske dobili ugovore sa značajno skupljom cijenom isporuke električne energije sastankom u Privrednoj komori RS pokušali su da natjeraju Elektroprivredu da im ponudi povoljnije uslove.

Ukoliko ne bude reakcije Elektroprivrede moglo bi da dođe do poskupljenja svih proizvoda u trgovinama.

Ugovorima koje je Elektroprivreda ponudila velikim trgovačkim lancima, ponuđena je cijena isporuke električne energije od 50 evra po megavat času , dok će cijena struje velikim industrijiskim potrošačima iznositi 35 evra, kažu u Privrednoj komori. Smatraju da su time velike trgovačke firme diskriminisane i stavljene u nepovoljan položaj u odnosu na druge industrijske potrošače.

Predstavnici trgovačkih firmi nisu htjeli pred kamere, međutim na sastanku su poručili da traže da se što prije organizuje sastanak sa rukovodstvom Elektroprivrede kako bi pokušali da dogovore nižu cijenu struje. Ono što je sigurno da će skuplja struja ugroziti rad trgovačkih firmi i dovesti do poskupljenja proizvoda što će na kraju osjetiti svi građani.

Ukoliko dogovor ne bude postignut trgovačkim centrima prijeti isključenje sa mreže.

Predstavnici 28 najvećih potrošača struje u Republici Srpskoj su ranije postigli dogovor sa Elektroprivredom da njima električna energija poskupi sa 31,3 na 35 evra po megavat času, uz garanciju da u narednih 16 mjeseci neće doći do novih poskupljenja. Međutim, povećanjem cijene struje koje je stupilo na snagu od prvog septembra, obuhvaćeno je oko 200 privrednih subjekata. Ovo je drugo poskupljenje industrijske struje u Republiici Srpskoj od početka ove godine.

BN TV

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Hrvatsku

M.

Derek Šovin osuđen zbog ubistva Džordža Flojda

M.

Njemačka donijela odluku i podržala “Sjeverni tok dva”

M.

Ostavite komentar