10. Septembra 2022.

Ugostitelji dižu cijene ili “skraćuju” jelovnik: Bečka šnicla će prva da “strada”?

Big Portal

Austrijski ugostitelji su u velikom problemu, oni planiraju ili da dižu cene obroka ili da smanjuju menije. Ove nepopularne mere su jedini način da se prevaziđe kriza u sektoru. Ono što je najveći problem kod pravljenja novih menija jeste činjenica da će neki od najpoznatijih tradicionalnih specijaliteta morati da budu izbačeni.

Vlasnici restorana navode da će prvi klasik po kom je Austrija i poznata, bečka šnicla, morati da bude među jelima za koje više neće biti mesta u jelovnicima. Osnovni razlog je rast cena, posebno ulja, pa će sva jela koja zahtevaju veću količinu ulja u pripremi biti izbačena.

Osim namirnica, poskupela je i radna snaga, kao i zakup lokala, a čitava kriza oko energenata dodatno otežava stvari. Ukoliko struja bude još poskupela, biće izbačena iz menija sva jela koja zahtevaju veliku potrošnju struje.

Pored bečke šnicle, veliki broj jela po svemu sudeći nema baš blistavu budućnost. Uglavnom se radi o pomfritu, mesnim specijalitetima i pečenjima, kao i ostalim specijalitetima na koje smo svi navikli.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare