Ugled slavnog tenisera urušen je za 5 sekundi - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ugled slavnog tenisera urušen je za 5 sekundi

Strasna noć s konobaricom skupo ga je koštala

Nekadašnji njemački teniser i trener Boris Beker danas slavi 55. rođendan, a njegov život nalik je na filmsku priču. Ljubavne turbulencije i skandali neprestano su ga pratili, dok je bankrot koji je doživio 2017. kulminirao presudom na dvije i po godine zatvora.

Uzbudljiv ljubavni život

Avantura za jednu noć koju je imao sa ruskom manekenkom Anegelom Ermakovom skupo ga je koštala. Manekenka je ostala u drugom stanju, a kćerku su dobili 1999. godine.

Beker je u to vrijeme prevario svoju suprugu, dizajnerku Barbaru Feltus. U početku nije želio da prizna kćerku Anu, ali na nakon DNK analize kojom je utvrđeno da je on otac, odlučio je da je prizna.

Bivša ljubavnica Borisa Bekera donijela je njemačkom magazinu “Bunte” brdo novca pošto je odlučila da njena i fotografija njene kćerke ukrasi naslovnu stranu tog časopisa. To je ujedno bio i prvi put da se u javnosti pojavila fotografija Bekerove kćerke koja je, prokomentarisali su čitaoci, “ista tata”.

Na sudu zbog nepriznavanja očinstva

Kćerka Ana je veoma uspješna, a već odavno hara modnim pistama. Ana neodoljivo podsjeća na svog oca Borisa koji je negirao da je dijete njegovo.

Sada već odrasla ljepotica Ana začeta je u plamenu strasti koji je njenu mamu Angelu i tada još oženjenog Borisa obuzeo u jednom japanskom restoranu u centru Londona. Ne mogavši da se obuzdaju, Anini roditelji su hitro ustali od stola i poslije nekoliko trenutaka završili u jednoj od pomoćnih prostorija restorana – ostavi za četke, metle i druga sredstva za čišćenje gdje je mala Ana začeta.

Da Beker ima iskustvo na sudu, govori i činjenica da se pred istim našao nakon što je Angela podnijela tužbu za utvrđivanje vanbračnog očinstva, koje je on u početku negodovao. Međutim, dosjetio se da ne čeka presudu suda već da Angeli izađe u susret i ponudi joj vansudsko poravnanje.

Tako je Beker Angeli odmah dao 6 miliona maraka uz obećanje da će svakog mjeseca kćerki davati po 75.000 maraka.

Raspad braka

Nakon indirektnog priznanja da je Ana ipak njegova, Boris je morao da se suoči sa raspadom svog braka i razlazom od višegodišnje supruge Barbare koju je isplatio sa 30 miliona maraka i pravom na starateljstvo nad njihovim sinovima Noom i Elajom. Trostruki vimbldonski šampion svoju ljubavno seksualnu zgodu sa Ruskinjom kasnije je okarakterisao kao “najskupljih pet minuta u svom životu”.

Angela je cijelu stvar sagledala iz potpuno drugačijeg ugla rekavši da je “Borisovu strast bilo nemoguće zaustaviti jer bi to bilo kao da želite da u mjestu zaustavite zahuktali ekspresni voz”.

Poslije razlaza sa suprugom Barbarom, Beker je počeo da se viđa sa jednom od najseksipilnijih njemačkih rep pjevačica Sabrinom Setlur.

Bankrot

U junu 2017. godine, stečajni sud u Londonu proglasio je Bekrea nesolventnim zbog neizmirenih dugova. U to vrijeme, Bekerovi dugovi procijenjeni su na skor 60 miliona eura. Kao neko ko je bankrotirao, on je morao da otkrije svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Međutim, on to nije učinio.

Nakon tri sedmice, Boris Beker proglašen je krivim za odlaganje nelikvidnosti, skrivanje imovine i dugova.

Presuda i zatvor

Beker je na sudu bio veoma posramljen, ističući da je veoma pogođen činjenicom da ne može da vrati svoja dugovanja, međutim tužilaštvo je to odbacilo i navelo da Beker je namjerno odugovlačio sa nelikvidnošću i prikrivao imovinu. Tužiteljka u početku nije navela konkretnu kaznu, ali je stvavila do znanja da nije dovoljna samo uslovna kazna.

Tako je Beker osuđen na dvije i po godine zatvora.

Izvor: stil.kurir.rs

Danas objavljeno

Pedro Paskal zaboravio da je dobio ulogu u najpopularnijoj seriji na svijetu

Vanja A

Šta je na „tajnom“ snimku Žanel Mone i Edvarda Nortona iz jednog paba u Beogradu

Vanja A

Xueli Abbing: Napuštena albino beba koja je postala model Voguea

Vanja A

Ostavite komentar