Ugašen požar u fabrici „Sloboda“, evakuisano desetak porodica - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Ugašen požar u fabrici „Sloboda“, evakuisano desetak porodica

Požar, koji je u fabrici oružja „Sloboda“ izbio posle eksplozije u subotu uveče, ugašen je, a noć u Čačku protekla je bez novih detonacija. Evakuisano je 11 porodica, odnosno oko tridesetak građana koji žive u blizini fabrike.

„Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere“, rekao je za RTS zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

U magacinskom prostoru fabrike „Sloboda“, sinoć nešto pre 20 časova, odjeknula je eksplozija. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika. U pitanju su uglavnom sitne posekotine, najverovatnije usled pucanja stakla.

​Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.

Petrović je istakao dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.
Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakon poslednje detonacije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“ i od Sektora za vanredne situacije.

Posle ponoći, u krug fabrike stigao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

​Kako se dodaje, vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike.

Podsetimo, eksplozija u magacinu fabrike „Sloboda“ dogodila se i 4. juna, ali nije bilo povređenih.

Danas objavljeno

U Hrvatskoj konjsko meso prodavali kao teletinu

M.

Hag: Produžen pritvor Saljihu Mustafi za još dva mjeseca

M.

Poruka iz Amerike: Priština ima pravo da ne prihvata teritorijalne promjene, ali onda…

M.

Ostavite komentar