UEFA zbog gola Mbapea traži promjenu pravila o ofsajdu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

UEFA zbog gola Mbapea traži promjenu pravila o ofsajdu

UEFA se zalaže za promjenu pravila u vezi sa ofsajdom nakon gola koji je Kilijan Mbape postigao za pobjedu Francuske protiv Španije u Ligi nacija.

Žestoko kritikovan u Španiji, engleski sudija Entoni Tejlor “doneo je ispravnu odluku, zasnovanu na postojećem pravilu i njegovom zvaničnom tumačenju”, rekao je Roberto Roseti, šef sudija u krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji.

Po rečima Rosetija, pokušavajući da presretne dodavanje Tea Ernandeza, španski defanzivac Erik Garsija je ostavio Mbapea u igri čak i ako je bio dalje od gola od francuskog napadača.

“Ovaj slučaj nam pokazuje da je tumačenje pravila u sukobu sa duhom pravila, a to je da se fudbaler spreči da iskoristi prednosti ofsajd pozicije”, rekao je Roseti.

UEFA zbog gola Mbapea traži promenu pravila o ofsajdu - B92

Stav UEFA je, kako je rekao, da je potrebno poboljšati formulaciju pravila koju je doneo Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promenu fudbalskih pravila, kako bi se prilagodio “duhu igre”.

Roseti je rekao da je već kontaktirao Međunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) i IFAB i da će o rešenjima razgovarati na sledećem sastanku odbora Tehničkg-savetodavnog veća zakazanom za 27. oktobar.

B92.

Danas objavljeno

Juventus u problemu – pronevjera 50 miliona evra, osumnjičen i Nedved

Zeljka

Kingsi srušili Lejkerse poslije tri produžetka, niz Atlante nastavljen

Zeljka

Đoković: Postoje mnogo bitnije stvari od sporta

Zeljka

Ostavite komentar