31. Maja 2022.

UEFA: Sprovešćemo detaljnu istragu

Big Portal

U subotu na stadionu “Francuska” u Sen Deniju, došlo je do nereda tokom kojih je intervenisala i policija, kada veći broj navijača Liverpula nije mogao da uđe na stadion.

Dok su iz tabora engleskog kluba optuživali UEFA da na stadion nisu mogli da ljudi sa validnim ulaznicama, iz Niona su tvrdili da je veliki broj navijača želeo da uđe na stadion sa lažnim kartama.

Šta se zaista dogodilo, utvrdiće istraga, koju će sprovesti komisija na čelu sa doktorom Tijagom Brandaom Rodrigesom, poslaniku portugalskog parlamenta i bivšem članu upravnog odbora Svetske antodoping agencije (WADA).

UEFA je danas objavila da je zadužila nezavisnu istrahu koji se tiču događaja na finalu Lige šampiona u Parizu, u subotu 28. maja. Iscrpna analiza će ispitati donošenje odluka, odgovornost i ponašanje svih učesnika u finalu“, stoji u saopštenju iz Niona.

Tu se još dodaje:

Dokazi će biti prikupljeni od svih relevantnih strana i izveštaj nezavisne istrage biće obelodanjen čim se završi, a posle svega, UEFA će odličiti o narednim koracima“.

Saopštenje UEFA je usledilo nedugo pošto je ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanan optužen da je lagao o ponašanju navijača Liverpula.

On je u svojoj izjavi insistirao na tome da su “hiljade britanskih navijača” krive za incidente koji su se dogodili uoči početka utakmice i da su “masovo falsifikovali karte”.

Darmanana je optužio i predsednički kandidat u Francuskoj, Erik Zemur da je “slagao u izveštaju”.

Dovoljno je videti 30 sekundi izveštaja da se vidi da takozvani engleski navijači niti su Englezi, niti su navijači“, rekao je Zemur.

On je rekao da su za incident odgovorni “lokalni banditi i lopovi” iz pariškog predgrađa Sen Deni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare