UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa - BIGportal.ba
Fudbal Sport

UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

Evropska fudbalska unija objavila je da ispituje potencijalno kršenje pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju fudbalskog kluba Juventus iz Torina.

“U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila. Još 23. avgusta je Finansijsko kontrolno telo UEFA-e (CFCB) zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine”, saopštila je UEFA.

“U slučaju da je situacija po zaključenju istrage bila značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum, te preduzmemo pravnu meru”, saopštila je UEFA.

Javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo je pre nekoliko dana tužbu protiv Andree Anjelija, koji je u međuvremenu podneo ostavku, i nekadašnjih članova Upravnog odbora Juventusa.

Pokrenuti postupak obuhvata 11 osoba za koje se sumnja da su između ostalog falsifikovali dokumenta o transferu novca za igrače, ometali kontrolu revizije, ograničavali ulazak poreskih inspektora u prostorije kluba.

B92.

Danas objavljeno

“Novak je otišao na sprat više”

Zeljka

Nova vizija Superlige: 80 klubova!

Zeljka

Nevolje u raju: Pogledajte kako bi izgledala ljestvica Premiershipa ako bi City izgubio isti broj bodova kao Juventus

M.

Ostavite komentar