UEFA pod pritiskom – najuticajniji savezi traže odlaganje EURO 2020. - BIGportal.ba
Fudbal Sport

UEFA pod pritiskom – najuticajniji savezi traže odlaganje EURO 2020.

Kako se bliži sastanak UEFA na kojem će biti donete ključne odluke o nastavku fudbalske sezone, raste pritisak da se glavni događaj godine pomeri.

UEFA će u utorak okupiti na konferencijskom pozivu predstavnike svih 55 članica Unije, te predstavnike klubova i igrača da razmotre dalje korake u jeku pandemije koronavirusa.

Ključno pitanje je da li će se u zakazanom terminu od 12. juna do 12. jula održati Evropsko prvenstvo (EURO).

Javnost je jedinstvena u stavu da bi trebalo da se odloži za narednu godinu, a kada su u pitanju funkcioneri najveći pritisak na UEFA vrše Italija i Nemačka.

“Predložićemo UEFA da odloži Evropsko prvenstvo. Pokušaćemo da završimo sezonu Serije A jer je pošteno i korektno prema našim klubovima zbog investicija i žrtve koju su napravili”,
 rekao je predsednik FS Italije Gabrijele Gravina.

Italija je žarište epidemije u Evropi, ima više od 16.000 zaražanih, a preminulo je više od 1.000 ljudi. Na Apeninima je registrovan i prvi igrač pogođen koronavirusom, defanzivac Juventusa Daniele Rugani.

Pored Italijana, javno se za odlaganje EURO zalažu i Nemci.

“Čvrsto računam na odlaganje turnira. Više ćemo znati u utorak posle sastanka”
, rekao je generalni sekterat FS Nemačke Fridrih Kurtius.

Prethodnih dana se spekulisalo o potencijalnim terminima odlaganja UEFA, a za sada su u “igri” dva scenarija. Prvi je da se EP igra tokom zimske pauze, u decembru, što je manje verovatna varijanta s obzirom da bi se značajno opteretila klupska sezona.

Druga varijanta je pomeranje za leto 2021, ali bi u tom slučaju na odluku uticala i FIFA, koja je za naredno leto planirala prvo izdanje Svetskog klupskog prvenstva u novom formatu sa sa 24 učesnika.

Danas objavljeno

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ronaldo: Zapušiću usta svima

Vanja A

Jokić lider – teška je glava koja nosi krunu

Vanja A

Ostavite komentar