UEFA ne prašta, Siti izbačen na dvije sezone iz Lige šampiona! - BIGportal.ba
Atletika Fudbal

UEFA ne prašta, Siti izbačen na dvije sezone iz Lige šampiona!

UEFA je donela odluku da Mančester siti neće moći da se takmiči u naredne dve godine u Ligi šampiona.

U Nionu je takođe odlučeno da se klub kazno novčano i to sa 30 miliona evra zbog kršenja Pravilnika o finansijskom fer-pleju.

Oštrina kazne samo potvrđuje koliko u UEFA ozbiljno shvataju pravilo koje su ustanovili 2011. godine i koje je klub sa “Etihada” ranije već krhšio.

Finansijsko kontrolno telo UEFA pronašlo je nepravilnosti u poslavanju šampiona Engleske i to pre svega kroz “naduvana” sponzorstva.

Nemački magazin “Špigel” je objavio niz dokumenata prošle godine u kojima se pokazuje da je Siti pokušao da sakrije stvarne izvore prihoda.

Klub ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu sa sedištem u Lozani.

Nedugo po objavljivanju odluke oglasio se saopštenjem i klub sa “Etihada”.

“Razočarani smo i iznenađeni. Klub je oduvek anticipirao jasnu potrebu da se istraži nezavisno telo i zatražili smo da se razmotre nepobitni dokazi koji idu u prilog našoj poziciji.

U decembru 2018. glavni istražitelj UEFA je javno predložio sankciju koju je nameravao da izrekne Mančester sitiju pre nego što je bilo kakva istraga i počela.

Posle neuspešnog i traljavog procesa UEFA koji je on lično nadgledao znalo se da nema nikakve sumnje kakvu će meru doneti. Klub se i formalno žalio disciplinskom telu UEFA, kroz žalbu koja je potvrđena i presudom Suda za sportsku arbitražu.

Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je inicirala UEFA, koji je vodila UEFA i koji je presuđen od strane UEFA. Sa ovim procesom predrasuda koji je sada završen, klub će tražiti nepristrasnu presudu i najranije što je moguće pokrenuće postupak pred Sudom za sportsku arbitražu”, stoji u saopštenju “Građana”.

Videćemo da li ova odluka UEFA znači i kraj ere Pepa Gvardiole na klupi Sitija, koga očekuje dvomeč sa Real Madridom u osmini finala Lige šampiona, dok je već izgubio bitku sa Liverpulom u Premijer ligi.

Danas objavljeno

Pobjeda Italije, Vels ide dalje, Švajcarska na čekanju

Zeljka

UEFA pokrenula istragu protiv Njemačke zbog Nojerove trake

Vanja A

Hjulmand: Atmosfera poslije Eriksenove posjete je drugačija

Vanja A

Ostavite komentar