23. Maja 2020.

Udruženje novinara RS osudilo napade na kolege: Stvoriti ambijent za nesmetan rad medijskih radnika

Big Portal

–Gospođicu Vulić podsjećamo da je ovakva izjava i bahato ponašanje od izabranog predstavnika sramno u bilo kojem trenutku, za bilo koje zanimanje, a pogotovo u periodu krize u kojoj nemali broj naših kolega strahuje da će ostati i bez ovako mizerno plaćenog posla, bez kojeg političari kao ona ne bi mogli doći do birača – navodi se u reakciji Udruženja.

Kako se dodaje, krajnje je nedopustivo, takođe, što predsjednik SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uprkos negodovanju Udruženja novinara RS, i dalje Radio-televiziju BN naziva “izdajničkim medijem”.

–Nedvosmisleno osuđujemo i to što novinarski rad naše koleginice sa N1 televizije isti stavlja u kontekst političkog angažmana njenog najbližeg srodnika. Ne možemo ni zamisliti težu uvredu za radnike Radio-televizije RS i Alternativne televizije od riječi zastupnika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS Milana Tubina, da su ove medijske kuće, kako je pred kamerama rekao, fašističke. Niko nema pravo da se ovako odnosi prema novinarima bilo koje kuće, jer među prozvanima na ovaj način je velik broj potomaka žrtava Nezavisne Države Hrvatske i njenog ustaškog režima – navodi se u saopštenju.

Od pomenutih političara očekuji izvinjenje zbog ovih izjava, a od njihovih stranaka da osude riječi i postupke svojih kolega.

–Pozivamo ih da svojim djelovanjem u institucijama stvore ambijent za nesmetan rad i veće plate medijskih radnika u RS – zaključuju iz Udruženja novinara RS.

Srpskainfo
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare