Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva na korištenje digitalnih servisa - BIGportal.ba
PR Oglasi

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva na korištenje digitalnih servisa

Povodom aktuelne epidemiološke situacije Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum.

Takođe, preporučujemo da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

“Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su preduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet”, izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka Bosne i Herceogvine, te pozvao građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste, te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti.

Udruženje banaka BiH

Danas objavljeno

Počeo je januarski Addiko Red Week:Poklon iznos prve rate uz ugovaranje gotovinskog kredita do 50.000 KM

Vanja A

U Novoj godini Nestro Vam poklanja novog Golfa!

Vanja A

Nektar pivo kampanjom “Klizi kao ljetna guma” darovalo vozače

Zeljka

Ostavite komentar