Udruženje "4+" dobilo 2.800 prehrambenih paketa - BIGportal.ba
Banja Luka

Udruženje “4+” dobilo 2.800 prehrambenih paketa

Udruženje sa četvoro i više djece “4+” bogatije je za 2.800 prehrambenih paketa koje im je donirala Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” iz Sarajeva.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “4+”, rekao je za “Nezavisne” da se u ovoj situaciji sa virusom korona članovi još više obraćaju za pomoć nego ranije.

“Uspjeli smo da donacijom HO ‘Pomozi.ba’ obezbijedimo 2.800 paketa prehrambenih proizvoda koje ćemo podijeliti porodicama, članovima, koje su u sastavu republičkog udruženja, a kojih imamo oko 5.000”, kazao je Radovanović.

Prema njegovim riječima, prehrambeni paketi su teški oko 25 kilograma i odmah su proslijeđeni u ostala udruženja širom RS.

“Jednokratna pomoć dobro dođe za nekoliko dana, ali u situaciji sa virusom korona ovo je jedina pomoć koju smo dobili. Naši članovi sada više nego inače traže pomoć, a mi im je nekako međusobnom solidarnošću uspijevamo još pružiti”, pojasnio je Radovanović.

Dodao je da je u ovom udruženju više od 65 odsto porodica u kojima niko nije zaposlen i da je to jedan od ciljeva koje treba rješavati.

“Spremni smo svima da pomognemo, a ostale porodice se bore na svoj način. Svaka čast tim ljudima kako uspijevaju da se izbore s ovom situacijom. Nikad ne kalkulišemo koliko nam treba mjesečno sredstava da pomognemo, a poslije kad vidimo šta smo obezbijedili nismo ni sami svjesni kako smo to uspjeli”, istakao je Radovanović.

Inače, Gradska uprava Udruženju porodica sa četvoro i više djece “4+” obezbijedila je besplatan vrtić, stipendije tokom školovanja i besplatne udžbenike.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

U Stričićima niče deponija za deponijom

M.

Do Časnog krsta prvi stigao Tomislav Batar, među plivačima i gradonačelnik Stanivuković

M.

Bogojavljenska litija krenula ka Vrbasu: Veliki broj građana se okupio nakon liturgije

M.

Ostavite komentar