Udaljeni sa dužnosti policajci koji su premlatili mladića u Mostaru - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Udaljeni sa dužnosti policajci koji su premlatili mladića u Mostaru

Dvojica policijskih službenika koji su premlatili mladića u Mostaru odmah su udaljena sa dužnosti i pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će biti istraženi svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrđeno postojanje elemenata njihove krivične odgovornosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Iz MUP-a su naveli da je početna informacija o događaju proslijeđena kantonalnom Tužilaštvu.

“MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. aprila, u 23.05 časova, a za koji nema opravdanja”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su ukazali da je riječ o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se MUP HNK duboko izvinjava cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.

“Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”, naglasili su iz kantonalnog MUP-a.

Sinoć se u medijima i na društvenim mrežama proširio snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom jedne zgrade u Mostaru premlaćuju mladića.

Osoba koja je poslala snimak medijima navela je da se premlaćivanje dogodilo zbog kršenja policijskog časa, koji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje u 21.00 čas.

Danas objavljeno

Vučić: Srbija želi da bude ravnopravni član EU

M.

U dvije lavine na francuskim Alpima stradalo sedam osoba

M.

Škotski nacionalisti osvojili većinu u parlamentu

M.

Ostavite komentar