Učitelj iz Francuske izgubio posao zbog tetovaža - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Učitelj iz Francuske izgubio posao zbog tetovaža

Tetovirani učitelj Silvain iz mjesta Eson u Francuskoj ostao je bez posla, jer roditelji djece ne odobravaju njegov izgled. Ovaj učitelj je pokrio tetovažama cijelo tijelo, a otišao je toliko daleko da je istetovirao i lice.

Učitelj, koji ima 35 godina, na društvenim mrežama se potpisuje imenom Freaky Hoody, a zbog problema koji ima na poslu, bio je i tema na televizijskom kanalu BFM TV, gdje se požalio na gubitak posla isključivo zbog svog izgleda.

On u izjavi navodi da su mu njegovi nadređeni rekli da više neće moći da uči djecu predškolskog uzrasta, nakon što je škola primila niz pritužbi roditelja zbog njegovog izgleda.

Kasnije se ispostavilo da ljudi koji su se žalili na učitelja nemaju djecu na njegovim časovima, već da prosto imaju problem s tetovažama, koje prekrivaju njegovo tijelo, uključujući lice i oči.

“Moja pojava je problem nekim ljudima, ali njih nema mnogo. Svega jedan roditelj na uzorku od hiljadu drugih, a ti roditelji koji se žale na mene nemaju svoju djecu na mojim časovima. Sa roditeljima čija djeca su na mojim časovima ja nemam nikakvih problema i sve funkcioniše odlično”, rekao je Silvain.

Učitelj je dodao da više neće predavati djeci jer članovi Obrazovnog savjeta ove škole ne žele više da primaju stalne pritužbe od strane roditelja.

On je dodao da veliki broj tetovaža na njegovom tijelu ne utiče na njegove sposobnosti učitelja, te da je svoj posao oduvijek obavljao profesionalno i odgovorno.

Ipak, postoje oni koji vjeruju da njemu nije mjesto u društvu djece i u samom edukativnom sistemu. Roditelji tvrde da se najmlađi polaznici škole plaše njegovog izgleda te da su se djeca žalila na njegovu pojavu.

“Njegove tetovitane oči su me u početku plašile, ali su me roditelji ohrabrili da se ne plašim i više ne osjećam strah. Sada se ne bojim i mislim da je on moj omiljeni učitelj”, rekla je jedna učenica.

Neobični izgled ovog učitelja pokrenuo je niz debata na socijalnim mrežama u Francuskoj protekle nedjelje, a većina javnosti je saglasna da njegove učiteljske sposobnosti treba da budu jedino mjerilo njegove sposobnosti, a ne tetovaže.

Postoji i druga strana komentara u kojima su korisnici društvenih mreža saglasni da njega pojava plaši malu djecu u školi te da takav učitelj ne smije biti u društvu male djece.

(odditycentral.com)

Danas objavljeno

Sofija Vergara postaje kraljica kartela

Zeljka

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Ostavite komentar