Učesnici Kozara etno festa prodefilovali gradom - BIGportal.ba
Banja Luka

Učesnici Kozara etno festa prodefilovali gradom

Učesnici 15. Kozara etno festivala prodefilovali su danas centrom Banjaluke, i širokim osmijesima i šarenim nošnjama oduševili sve građane koji su u tom momentu šetali gradom. Raspoloženi folkloraši ni ovu priliku nisu propustili da zaigraju i pokažu narodne običaje iz svog kraja. Osim domaćih kulturno-umjetničkih grupa, u Banjaluku su doputovala…

Učesnici 15. Kozara etno festivala prodefilovali su danas centrom Banjaluke, i širokim osmijesima i šarenim nošnjama oduševili sve građane koji su u tom momentu šetali gradom.

Raspoloženi folkloraši ni ovu priliku nisu propustili da zaigraju i pokažu narodne običaje iz svog kraja. Osim domaćih kulturno-umjetničkih grupa, u Banjaluku su doputovala još društva iz Rusije, Švedske, Senegala, Srbije, Slovenije.

Manifestacija je ugostila čak 400 učesnika iz sedam zemalja.

Ovaj tradicionalni festival održava se u Piskavici i na Kastelu od proteklog petka, a danas je završni dan na tvrđavi Kastel od 20 časova.

Organizatori su Kulturno-umjetničko društvo “Piskavica” i Turistička organizacija grada Banjaluka. Ovogodišnja tema manifestacije je tradicionalna ishrana, koja ima i svoj scenski prikaz, ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 28.01.2022.godine

Vanja A

Banjaluka: Epidemiološka situacija nepovoljna i u fazi pogoršanja

M.

Preminuo pisac i profesor Tihomir Levajac

M.

Ostavite komentar