Učenici nižih razreda se vraćaju u klupe - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Učenici nižih razreda se vraćaju u klupe

U Republici Srpskoj, osim u Trebinju, danas će biti nastavljen vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih škola za učenike od prvog do petog razreda.

Rad će biti nastavljen u skladu sa planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Takođe, osnovne škole će nastaviti da organizuju prošireni program, odnosno produženi boravak i jutarnje čuvanje, u skladu sa navedenim planom”, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja odlučio je juče da se do kraja sedmice realizuje online nastava u trebinjskim školama za učenike do petog razreda.

Za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole i srednjoškolce će i dalje biti organizovana nastava na daljinu u skladu sa instrukcijom o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu od 22. marta.

Škole u Republici Srpskoj su dužne da u ovom periodu organizuju nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj su zaduženi da redovno obavještavaju resorno ministarstvo, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar