Ubrzana gradnja višenamjenskog objekta na Petrićevcu - BIGportal.ba
Banja Luka

Ubrzana gradnja višenamjenskog objekta na Petrićevcu

Izgradnja tronamjenskog objekta na Petićevcu, odnosno buduće ambulante, mjesne zajednice i vrtića, odvijaju se ubrzanim tempom, dobrim dijelom i zbog neubičajno povoljnih vremenskih prilika za ovo doba godine.

U okviru radova na ovom objektu, vrijednom oko dva miliona KM, danas je izlivena ploča iznad prizemlja na objektu mjesne zajednice.

-U toku je betoniranje gornje ploče na budućoj mjesnoj zajednici koja će služiti za brojne aktivnosti mještana ovog naselja – istakao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, tokom obilaska ovog gradilišta.

Objekat ambulante porodične medicine, čija je gradnja počela nešto ranije, ovih dana trebao bi biti u potpunosti završen, dok se, uporedo s tim, za budući vrtić urađeni temelji te se rade zidovi objekta.

-Pošto vremenske prilike idu na ruku izvođaču, nadamo se da će radovi na sva tri objekta biti završeni i prije ugovorenog roka – rekao je Bilčar.

U budućem vrtiću naći će se mjesta za više od stotinu mališana sa područja Petrićevca, dok će u objektu buduće mjesne zajednice biti izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Ukupna vrijednost ovog tronamjenskog objekta iznosi oko dva miliona KM, od čega je 1,4 miliona KM obezbjedila Vlada Republike Srbije, a preostali dio Grad Banjaluka.

Radovi na vrtiću i mjesnoj zajednici počeli su u novembru prošle godine a izvođač radova preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

Danas objavljeno

Pokreni posao: Javni poziv za besplatno učešće u programu podrške razvoju biznisa

M.

Obradujmo najmlađe: Udruženje “Četiri plus” počelo akciju prikupljanja paketića

M.

Jedna ulica u Banjaluci danas ostaje bez vode veći dio dana

M.

Ostavite komentar