Ubistvo Džordanovog oca je promijenilo sve, plakao je i Lebron - BIGportal.ba
Uncategorized

Ubistvo Džordanovog oca je promijenilo sve, plakao je i Lebron

U noći između nedelje i ponedeljka emitovane su sedma i osma epizoda popularnog serijala “Poslednji ples”.

Priča koja prati čuvenu generaciju Čikago Bulsa iz devedesetih godina prošlog veka stigla je do perioda kada je Majkl Džordan odlučio po prvi put da se penzioniše.

Bilo je to posle treće uzastopne NBA titule 1993. godine, a povod je bilo ubistvo Majklovog oca u Severnoj Karolini

Dvojica napadača su ga napala i ubila dok je spavao u automobilu pored puta.

Košarkaš Čikaga je sazvao konferenciju u Junajted centru, gde se okupio ogroman broj ljudi i tu je saopštio odluku da se povlači iz košarke.

Kako je tada objasnio, nestalo mu je želje za takmičenjem i strasti za košarkom.

Gledajući ovu epizodu, oglasio se Lebron Džejms, koji je na Tviteru napisao da je plakao tog dana kada je Džordan objavio kraj.

“Plakao sam tog dana. Imao sam devet godina i nisam mogao da verujem”, napisao je Džejms na Tviteru, a pored njega slične reakcije imali su brojni današnji NBA igrači.

Još veći šok bila je objava 1994. godine da će Džordan potpisati za bejzbol tim Čikaga. Kasnije je prebačen u Birmingem Baronse, filijalu Čikago Vajtsoksa, gde je čak uspeo da postigne tri “houm-rana”.

“Jedna od stvari koje me otac naučio je da uvek negativne stvari u životu moraš pretvoriti u pozitivne. Stoga sam njegovu smrt pokušao da usmerim u nešto pozitivno”, rekao je tada Majkl.

Kao što znamo, dve godine kasnije “leteći Majk” je odlučio da se vrati onome što najbolje radi. Zaslužan za to bio je tadašnji igrač Bulsa Bi-Džej Armstrong.

U novoj epizodi saznajemo da su se njih dvojica tada našli na doručku i dok su jeli palačinke Armstrong je pozvao bivšeg saigrača da poseti ekipu na treningu.

Došao je na jedan, pa još jedan, a uskoro se Džordan vratio staroj ljubavi, s tim što je sada na leđima nosio broj 45, umesto 23, koji su Čikago Bulsi povukli iz upotrebe kada se slavni as prvi put oprostio.

“Nikad nisam razmišljao o tome na taj način. Želeo sam mu samo biti dobar prijatelj i video sam nešto u njemu. On nije samo voleo košarku, on ju je obožavao. Takav je bio tip. Ja sam iz poštovanja prema košarci samo želeo da budem dobar prijatelj”, prepričao je za “AP” Armstrong posle epizode.

Danas objavljeno

Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga

Vanja A

Institut će preporučiti ograničavanje okupljanja u Srpskoj

M.

Instagram najavljuje tri nove opcije feeda (uključujući hronološki feed)

Vanja A

Ostavite komentar