UBISTVO DJEČAKA S PLANINE Vrhovni sud UKINUO PRESUDU od 16 i po godina robije - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

UBISTVO DJEČAKA S PLANINE Vrhovni sud UKINUO PRESUDU od 16 i po godina robije

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Iliji Miliću (71) iz Kotor Varoša, koji je bio osuđen na 16 i po godina zbog ubistva komšije Vasilja Kneževića (35) i pokušaja ubistva njegovog oca Nedeljka (87) u selu Kruševo Brdo kod Kotor Varoša, saznaje Srpskainfo. Presuda je ukinuta zbog bitnih povreda…

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Iliji Miliću (71) iz Kotor Varoša, koji je bio osuđen na 16 i po godina zbog ubistva komšije Vasilja Kneževića (35) i pokušaja ubistva njegovog oca Nedeljka (87) u selu Kruševo Brdo kod Kotor Varoša, saznaje Srpskainfo.
Presuda je ukinuta zbog bitnih povreda krivičnog postupka, a postupak je vraćen Okružnom sudu u Banjaluci na novo suđenje.

Advokat ubice, Jovo Pilipović, objasnio je da je Vrhovni sud Republike Srpske usvojio žalbu na presudu.

– Vrhovni sud je usvojio moju žalbu i ukinuo presudu, jer je utvrdio da Milić nije mogao priznati krivicu onako kako je to učinjeno – objasnio je advokat Pilipović.

Podsjetimo, Milić je priznao još ranije da je 10. aprila prošle godine otišao do obližnje doline u blizini porodične kuće s namjerom da ubije Kneževića, sa kojim je zadnjih godina imao problem oko seoskog vodovoda.
Ubica se sakrio iza bukve i čekao da naiđe Vasilj, koji je obično u to vrijeme vodio goveda na pašu.

– Kada je Vasilj naišao ispred njega, na daljini od oko dva metra, optuženi je iza drveta ispalio više metaka rafalnom paljbom u pravcu Vasilja. Dva metka su ga pogodila u lobanju, dva u lice, a jedan je zahvatio prednji dio lijevog ramena i vrata – navodilo se u presudi.

Potom je Milić, sa puškom u ruci, došao u svoju kuću i telefonom nazvao Policijsku stanicu Kotor Varoš, rekavši da je ubio Vasilja. Nakon toga ponovo uzima u ruke automatsku pušku. Tada odlazi do kuće Nedeljka Kneževića, Vasiljevog oca, koja je udaljena od Milićeve kuće oko 300 metara. Kada je ispred kuće vidio Nedeljka, rafalno je pucao prema njemu s namjerom da ga ubije, ali ga ja, na sreću, promašio. Mještani su ranije ispričali da je Vasilj bio heroj zbog načina na koji je živio i vodio brigu o svom ocu.

– Zvali smo ga Dječak s planine. Otišao bi na obronke Vlašića sa svojih 40 krava i ne bi silazio dolje – rekao je jedan od meštana.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Spajaju se Rusija i Belorusija?

Vanja A

Amerika = Hitler

Vanja A

Odgovor Kremlja Kadirovu: Ništa emotivno, Ramzane

Vanja A

Ostavite komentar