UBIO PRVOG KOMŠIJU ZBOG MEĐE: Počeo je da ga ubada u kolima, a onda ga jurio po ulici da ga dokrajčio - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

UBIO PRVOG KOMŠIJU ZBOG MEĐE: Počeo je da ga ubada u kolima, a onda ga jurio po ulici da ga dokrajčio

Rade R. (55) iz Inđije uhapšen je u srijedu uveče zbog sumnje da je ubio svog prvog komšiju Jovana Radojčevića (54) i on će u zakonskom roku biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Rade R. (55) iz Inđije uhapšen je u srijedu uveče zbog sumnje da je ubio svog prvog komšiju Jovana Radojčevića (54) i on će u zakonskom roku biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Kako saznaje Blic iz izvora bliskih istrazi, Jovan je oko 19 časova ušao u svoj automobil ispred kuće u ulici Stevana Sremca kada ga je iznenada napao Rade i počeo da ga ubada nožem.

–Jovan je sjeo u kola i nije uspio ni da krene kada mu se prikrao Rade i počeo da ga udara i bode nožem. Nesrećni čovjek je uspeo da odgurne Radeta i čak i da izađe iz kola u nadi da će pobjeći od napadača ali nažalost nije uspio. Rade ga je sustigao i dokrajčio – priča za Blic izvor iz istrage uz napomenu da Rade prilikom hapšenja nije pružao otpor te da je pred nekoliko svjedoka zločina koji su izašli iz kuća da vide šta se dešava sačekao policiju i da je bio pod uticajem alkohola.

Za sada još nije poznat motiv ovog zločina, a nadležni pretpostavljaju da je riječ o nesuglasicama oko međe zbog koje su vinovnici ovog incidenta nedavno završili i na sudu.

–Operativnim radom je utvrđeno da Rade i pokojni Jovan odavno imaju nekih problema sa međom te da su nedavno obojica bila na sudu na ročištu povodom tog slučaja. Vjerovatno je to bio “okidač” koji je naveo Radeta da počini ovaj zločin. No, detaljnom istragom koja je u toku trebalo bi da se rasvjetle sve okolnosti koje su dovele do ovog strašnog incidenta – kaže naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Blic, policija je nedavno podnjela prekršajnu prijavu protiv Radeta zbog sumnje da je verbalno uznemirio suprugu pokojnog Jovana.

–Supruga pokojnog Jovana nedavno je pozvala policiju i rekla da ju je Rade pratio u ulici u kojoj žive i da je nešto vikao i dobacivao, a zatim otišao svojim putem. Policija je odmah izašla na teren da pomogne uplašenoj ženi ali su utvrdili da je posredi bilo samo verbalno uznemiravanje te su nadležni protiv Radeta podneli prekršajnu prijavu za uznemiravanje pošto u tom slučaju nije bilo elemenata krivičnog djela koje povlači i krivičnu prijavu – priča naš izvor.

Srpskainfo
Foto: Z. Ilić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Vučić: “Ne pravimo srpski svet, hoćemo jak region”

M.

“Situacija je dramatična”: Vakcine glavni problem u BiH

M.

U BiH sprečena dva samoubistva dece; “Teško je kontrolisati TikTok izazove”

M.

Ostavite komentar