13. Novembra 2020.

Ubio ga ovan dok je uređivao tor

Big Portal

Jevtić je čuvao stado ovaca i koza, od toga se izdržavao, kao i njegovi stari roditelji. Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvijetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Jevtića, a nije bilo očevidaca.

Vojkan nije izvodio ovce na pašu nego je nešto uređivao u toru. Mještani pretpostavljaju da se koncentrisao na taj posao i da nije obratio pažnju na ratobornog ovna. Bio je krhkog zdravlja i ovan ga je iznenadio udarcem u kičmu, a zatim u glavu.

Vojkan je odmah podlegao povredama. Nije poznato koliko je primio udaraca, ali prvi mu je polomio kičmu i oborio ga, a kobni su bili udarac ili udarci u glavu.

“Jevtić je bio omiljen u selu i svi su ga poznavali. Imao je urođenu manu, težak deformitet kičme. Bio je dobar i svi smo zatečeni vešću da je preminuo od svog ovna. Čuvao je i pazio svoje stado. Bio je aktivan iako lošeg zdravlja. Nije se žalio na svoju tešku sudbinu. Pokušavao je da čuva i brine o ostarelim roditeljima. Velika tuga”, pričaju komšije i mještani Donjeg Miševića.

Njega su mrtvog pronašli roditelji koji su pozvali komšije, a zatim mlađeg sina koji radi u MUP Srbija.

“Žao mi je Vojkana, bio je dobar čovek. Lepo je čuvao svoje stado. Nije retkost da ovnovi udaraju, ali uglavnom povređuju, retko se dešava da ubiju. Stočari kad primete da je ovan ratoboran ili ga prodaju, ili zakolju. Reč je o životinji od oko 100 kilograma koja može da nanese veoma teške povrede”, kažu jagodinski veterinari.

(Kurir.rs/Central media)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare