Ubijena djevojka: Jedan osumnjičeni uhapšen, drugi u bjekstvu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Ubijena djevojka: Jedan osumnjičeni uhapšen, drugi u bjekstvu

Dvojica muškaraca su u nedjelju noću ispred bolnice u Uroševcu dovezli bez znakova života 18-godišnju djevojku i pobjegli, a kosovska policija danas je uhapsila 33-godišnjeg osumnjičenog za pokušaj teškog ubistva, dok je u bekstvu drugi osumnjičeni, 29-godišnjak koji je i glavni osumnjičeni za ubistvo.

Policija je raspisala potjernicu za njim, prenosi Kos sev.

Policija je u međuvremenu identifikovala i mjesto zločina – jednu stambenu zgrada u Uroševcu, gdje se sumnja da su dvoje osumnjičenih počinili ubistvo djevojke M.O.

Uspjeli su da uhapse jednog od njih A.S, starog 32 godine, kojem je nakon saslušanja i određen 48-časovni pritvor, dok se sada traga za Dardanom Krivaćem, rođenim 25. avgusta 1992.

Policija je objavila i fotografije osumnjičenih, navodi Kos sev.

Juče je glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari održao konferenciju za novinare, iznijevši podatak da je begunac, koji je i glavnoosumnjičeni za ubistvo, već od ranije poznat policiji i tužilaštvu.

Kako su preneli elektronski mediji u Prištini, drugoosumnjičeni A.S. koji živi u Švajcarskoj, navodno je živio sa žrtvom, koja je to činila pod prisilom, dok drugi mediji, pak, javljaju da je ona dva mjeseca bila udata za glavnoosumnjičenog Dardana Krivaću, prenosi Kos sev.

Ubistvo je podiglo dio javnosti na KiM na noge.

Institucije i političari osudili su ubistvo i upozoravaju na učestalo porodično nasilje i nasilje nad ženama.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar