Ubijen poznati novinar u Grčkoj, istraživao kriminal - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ubijen poznati novinar u Grčkoj, istraživao kriminal

Prema preliminarnim izvještajima, on je dok se vraćao kući pogođen najmanje šest puta u napadu koji ima sve elemente planirane zasjede, a koji se dogodio nešto poslije 14 sati po lokalnom vremenu.

Dvojica naoružanih napadača na motoru ubila su uglednog grčkog novinara Georgea Karaivaza u blizini njegovog doma u Atini, saopštila je policija.

Karaivaz, novinarski veteran koji radi za privatnog emitera programa STAR TV, bio je poznat u grčkoj javnosti zbog svog rada na pričama o policijskom i radu pravosudnih organa te praćenju kriminalnog miljea, piše Fena.

Prema preliminarnim izvještajima, on je dok se vraćao kući pogođen najmanje šest puta u napadu koji ima sve elemente planirane zasjede, a koji se dogodio nešto poslije 14 sati po lokalnom vremenu.

Portparolka grčke vlade Aristotelia Peloni izjavila da je ubistvo šokiralo sve.

“Vlasti već istražuju ovaj zločin u cilju hapšenja počinilaca i njihovog privođenja pravdi”, kazala je.

Policija je saopštila da je Karaivaz ubijen u ranim popodnevnim satima od dvojice naoružanih ljudi na motoru koji su ispalili više hitaca na njega u blizini njegovog doma u Alimosu, u južnom dijelu Atine. Dvanaest čahura od metaka prikupljeno je na mjestu napada, saopštio je policijski zvaničnik.

Nije bilo izvještaja o eventualnom motivu današnje pucnjave, ali je policija, ipak, saopštila da je ubistvo očigledno bilo dobro planirano.

“To je bio profesionalni napad”, izjavio je policajac koji je tražio da ostane anoniman jer nije bio ovlašten da daje izjave medijima, prenosi Reuters.

Karaivaz je poznat po izvještavanju o grčkoj policiji i kriminalu, a radio je i na sajtu bloko.gr.

(Agencije)

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar