“Ubico! Pustite me”, vikala je majka ubijenog danas u hodniku suda - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

“Ubico! Pustite me”, vikala je majka ubijenog danas u hodniku suda

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je nastavljeno suđenje Daliboru Čamberu(47) koji je optužen za ubistvo Duška Savanovića (24) i ranjavanje Alekse Babića (22) u Trnu 31. decembra 2020. godine, a tokom kratke pauze majka ubijenog Savanovića je u hodniku suda galamila na Čambera govoreći mu da je ubica.

“Ubico! Pustite me” vikala je vidno potresena majka koju je policajka morala držati kako se ne bi približila optuženom Čamberu.Nakon što su je izveli kako bi se izbjegao dalji sukob, naišli su na advokata optuženog Čambera, Miloša Paleksića nakon čega je majka ubijenog mladića počela galamiti i na njega pitajući ga zašto brani ubice.

“Sram te bilo, kako možeš braniti ubicu. Isti si kao i on”, kazala je majka ubijenog Savanovića, a na to se nadovezao i njen suprug i rekao da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje.

Uplakanu majku sudska policija je odvela u drugu prostoriju kako bi se smirila.Kada je suđenje nastavljeno, sudija Dragan Uletilović je sve zamolio da poštuju sud i da se takve stvari više ne ponavljaju kako ne bi morao posezati za “nepopularnim mjerama”.Nakon toga, advokat optuženog se obratio sudu i roditeljima kojima se izvinio i zamolio ih da shvate da on samo radi svoj posao.Čaure odgovaraju pištoljuTokom suđenja, vještak tužilaštva balističar Saša Jojić utvrdio je da čaure nađene na mjestu ubistva Savanovića odgovaraju pištolju koji je prema optužnici oduzet od optuženog Čambera.

“Poređenjem spornih čaura sa lica mjesta i onih ispaljenih iz pištolja koje je dostavilo tužilaštvo utvrđeno je da se podudaraju. Pištolj je ispravan i čaure nađene na licu mjesta odgovaraju tom oružju”, naveo je Jojić.

Tužilaštvo završilo prezentovanje dokaza planiranih po optužniciOkružni tužilac Aleksandar Simonović nakon vještačenja sudu je predao više materijalnih dokaza među kojima je i potvrda o oduzimanju pištolja “CZ 99” od optuženog Čambera, a time je tužilaštvo završilo prezentovanje dokaza planiranih po optužnici.Čamberov advokat Paleksić najavio je saslušanje optuženog kao svjedoka odbrane.

Paleksić je naveo i da će za svjedoka pozvati i Milana Đuđevića, a predložio je i neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera, kao i vještačenje povreda koje je on zadobio kobne večeri.Ubistvo se desilo 31. Decembra 2020. godinePrema optužnici, Čamber je 31. decembra 2020. godine na benzinskoj pumpi “Nis Petrol” u Trnu hicem iz pištolja tokom tuče ranio Aleksu Babića i usmrtio Duška Savanovića.Milan Đurđević je priznao krivicu te je osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela. Osuđen je jer je nakon zločina odvezao Čambera s mjesta zločina te mu pomogao da sakrije pištolj i druge tragove.
Banjaluka.com

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar