Ubice škaljaraca u Atini nosile silikonske maske? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Ubice škaljaraca u Atini nosile silikonske maske?

Brutalna egzekucija Istražitelji sumnjaju da su Igor Dedović i Stevan Stamatović smaknuti po receptu crnogorskih kriminalaca.

Očevici pucnjave u kojoj su u nedjelju u restoranu u Atini ubijene vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) ispričali su policiji da su ubice na licu imale marame, ali i nešto nalik na masku.

Podsjetimo, silikonske maske postale su potpis crnogorskih ubica, koji ih u posljednje dvije godine koriste u gotovo svim likvidacijama jer znatno otežavaju istragu.

Istražitelji su pregledali snimke sa kamera okolnih objekata, ali, prema pisanju grčkih medija, nisu uspjeli da identifikuju ubice, niti pronađu automobil kojim su se dovezli, a potom i pobjegli.

“Interesantno je da se na snimcima pojavljuje i sivi automobil koji je, kako se vjeruje, bio pratnja osumnjičenima. Misteriozni sivi auto kružio je oko restorana tokom likvidacije. Ostao je u blizini i kada su četvorica napadača izašla i vratila se u džip, a tek poslije dva ili tri minuta napustio je mesto zločina”, otkrili su mediji i naveli da policija i dalje traga za stanovima koje su Dedović i Stamatović koristili u Atini.

“Njihove supruge odbijaju saradnju sa policijom. Iako tvrde da ne znaju gdje su im muževi stanovali, policija u to ne vjeruje”, otkrili su izvori.

Kako je Kurir pisao, vjeruje se da su plaćenici uspjeli da pronađu “škaljarce” prateći njihove žene, koje su sa djecom došle u Atinu 25. decembra 2019.

“Sumnja se da su ih ubice pratile svakodnevno otkako su im supruge 25. decembra stigle u Atinu. Poslije ubistva Marka Vukovića prošlog petka na Bežanijskoj kosi, najvjerovatnije je odlučeno da i Dedović i Stamatović budu ubijeni na isti način, na javnom mjestu i pred decom, i to u isto vreme, oko 18.30”, kaže izvor i podsjeća da je Vuković bio kum vođe kavačkog klana.

Kamere u restoranu nisu radile, ali su one na okolnim objektima snimile četvoricu muškaraca koji su bili obučeni u vojničke pantalone i crne kratke jakne kako s kapama ulaze u restoran, prilaze stolu za kojim su sjedile dvije porodice i nemilosrdno pucaju.

Zapljena u Crnoj Gori, oduzete dvije maske
Crnogorska policija nedavno je izrazila zabrinutost zbog toga što kriminalci sve češće prilikom likvidacija koriste silikonske maske.

“One znatno otežavaju identifikaciju izvršioca, čak i kada se zločin dogodi pred svjedocima. Ipak, to ne znači da je nemoguće otkriti počinioca, jer postoje i druge metode, kao što su raspoznavanje glasa, otisak prsta, DNK – kaže izvor, i podsjeća da je crnogorska policija prije dvije godine od pripadnika kotorskog klana zaplijenila dvije silikonske maske.

Htjeli da likvidiraju sve vođe klana
Kako je Kurir ranije pisao, istražitelji sumnjaju da je mafija imala plan da likvidira sve vođe škaljarskog klana, čime bi praktično uništila ovu kriminalnu grupu.

“U decembru 2019. u Beogradu uhapšena su četvorica muškaraca, kod kojih je pronađen cijanid. Sumnja se da su nameravali da otrov sipaju u hranu koja se Jovanu Vukotiću dostavlja iz jednog restorana u CZ, u kom se nalazi, pošto čeka odluku o ekstradiciji Crnoj Gori. Da je Vukotić pojeo ručak sa cijanidom, umro bi za minut, a izgledalo bi kao da je doživio srčani udar”, podsjeća sagovornik i dodaje da je Vukotić bio desna ruka likvidiranog Igora Dedovića, koji je važio za vođu “škaljaraca”.

(Kurir.rs)

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar