8. Novembra 2022.

Ubica Džona Lenona: “Znao sam da je to zlo, ali sam više od svega želeo slavu”

Big Portal

Čepmen je, u transkriptu koji su njujorški zvaničnici objavili u ponedeljak u skladu sa zahtevom za slobodu informacija, izjavio da je njegova odgovor na to što je ubio Lenona taj da je svestan da nikad neće biti niko i ništa.

“Neću da prebacujem krivicu na bilo koga drugog. Znao sam šta radim i znao sam da je to zlo. Znao sam da nije u redu, ali sam toliko želeo slavu da sam bio spreman na sve čak i da oduzmem ljudski život” rekao je Čepmen odboru za uslovnu kaznu.

Ubica je dodao : “To je bilo zlo u mom srcu. Želeo sam da budem neko i niko to nije mogao da spreči.”

Podsećamo, Čepmen je ubio Lenona u noći 8. decembra 1980. godine dok su se slavni muzičar i Joko Ono vraćali u svoj stan u Njujorku. Ranije tog dana, Lenon je dao autogram upravo Čepmenu na kopiji svog poslednjeg albuma koji je realzovao sa Joko Ono.

Čepmen služi doživotnu kaznu u zatvora u popravnoj ustanovi u dolini Hadson u državi Njujork. On je više puta izrazio kajanje tokom godina provedenih u zatvoru.

“Povredio sam mnogo ljudi, ako neko želi da me mrzi, to je u redu, ja to razumem”, rekao je na saslušanju koje je održano u avgustu.

Odbijajući da ga pusti na slobodu, odbor je objasnio da se svet i dalje oporavlja od prazine koju je Čepmen stvorio.

Čepmenovo sledeće obraćanje odboru za uslovni otpust je zakazano za februar 2024. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare