Uber u SAD-u primio više od tri hiljade prijava za seksualni napad, sad su našli rješenje - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Uber u SAD-u primio više od tri hiljade prijava za seksualni napad, sad su našli rješenje

Uber je otkrio da se više od 3.000 seksualnih napada dogodilo tokom vožnje u SAD-u 2018 godine, gdje su optuženi njihovi vozači.

U svom izvještaju su istakli i da te brojke za prošlu godinu pokazuju pad stope incidenata za 16 posto u odnosu na 2017. godinu u pet najozbiljnijih kategorija prijavljenih seksualnih napada.

Izvještaj je objavljen jer je Uber pod velikim pritiskom regulatora u mnogim gradovima, uključujući London, koji je ovom firmi nedavno ukinuo licencu za prevoz putnika zbog učestalosti propusta na bezbjednost i zaštiti.

Izvještaj na 84 stranice je pokazao posvećenost firme transparentnosti u cilju povećanja odgovornosti i poboljšanja bezbjednosti za Uber i cijelu industriju. Seksualno zlostavljanje i druge prijetnje u velikoj su mjeri briga za brzorastuću industriju usluga vožnje širom svijeta.

Uber, koji djeluje u oko 70 zemalja, najavio je da će ono što je naučio u izradi američkog izvještaja koristiti za svoje naredne korake na drugim zemljama, iako se nije obavezao na donošenje novih izvještaja.

Izvršni direktor Dara Khosrowshahi kazala je kako sumnja da će se mnogi iznenaditi koliko su rijetki ti incidenti dok će drugi ipak misliti da su još uvijek previše česti.

U izvještaju je izneseno i šta Uber čini kako bi spriječio dalje seksualno zlostavljanje i napade:

– Izrada strožijih kontrola vozačima
– Dodana je tehnologija koja omogućava da se otkrije neočekivano dugo zaustavljanje tokom putovanja
– Davanje vozačima mogućnost da prijavljuju bezbjednosne incidente Uberu prije nego što njihov put bude završen.
– Dodavanje drugih novih bezbjednosnih funkcija, uključujući dugme za hitne slučajeve u aplikaciji, kao i slanje poruka 911 operaterima direktno iz Uber aplikacije.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Kinezi grade najveću fabriku baterija za električne automobile u Evropi

Zeljka

Ponovo se prodaje Harley-Davidson Elvisa Prislija

Zeljka

Isporuke električnog kamiona Tesla Semi počinju krajem ove godine

Zeljka

Ostavite komentar