U19: Srbija na Svjetskom prvenstvu u Letoniji - BIGportal.ba
Košarka Sport

U19: Srbija na Svjetskom prvenstvu u Letoniji

FIBA je u srijedu objavila spisak učesnika na Svjetskim prvenstvima u Letoniji i Mađarskoj u muškoj i ženskoj konkurenciji za igrače mlađe od 19 godina. Na oba turnira će igrati po 16 selekcija, a na turniru u muškoj konkurenciji će igrati i Srbija.

Prošle godine su zbog pandemije koronavirusa okončane sve reprezentativne aktivnosti, pa je FIBA sada zakazala termine novih takmičenja. U Rigi i Daugavpilsu će se održavati Svjetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, a u Mađarskoj za igračice istog uzrasta.

Kvalifikovanje na ovaj turnir nije bilo moguće preko kontinentalnih takmičenja jer su ona bila otkazana prošle godine, pa su na turniru najbolje selekcije po FIBA renkingu. Tako će od 3. do 11. jula na prvenstvu za košarkaše igrati Mali, Senegal, SAD, Kanada, Argentina, Porto Riko, Australija, Kina, Koreja, Japan, Španija, Francuska, Letonija, Litvanija, Turska i Srbija.

U avgustu će košarkašice igrati u Mađarskoj, a osim domaće selekcije tu će biti i Egipat, Mali, SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Australija, Kina, Japan, Koreja, Španija, Francuska, Italija, Rusija, Češka.

Danas objavljeno

Šapovalov i Bruksbi u polufinalu

Vanja A

“Želio sam da budem dio Denvera i zbog Jokića”

Zeljka

Novak: Nedostajao mi je tenis, zadovoljan sam igrom

Zeljka

Ostavite komentar