U Zenici ubijen nekadašnji prvak kik-boksa - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U Zenici ubijen nekadašnji prvak kik-boksa

U pucnjavi koja se dogodila danas u zeničkom naselju Londža smrtno je stradao Džemal Mahmić (33), nekadašnji evropski prvak u kik – boksu.

Iako je ovo drugi put da pucaju na Mahmića, nažalost, ovaj put rafalni pucnji bili su kobni po njega, zbog čega je, kako nezvanično saznajemo, podlegao na licu mesta. Nezvanično, policija traga za Antom Palavrom (21) koji je osumnjičen je za ubistvo Mahmića.

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji borac u BiH.

Krajem 2011. godine zadobio je teške povrede glave, i to prelom kostiju lica i nosa, te prostrelnu ranu lijeve natkoljenice u tuči i pucnjavi koja se dogodila u Zenici. Tada se bivši šampion u kik-boksu uspio oporaviti.

Takođe, Mahmić je bio osuđen zbog pucnjave koja se dogodila 22. septembra 2012. godine na lokaciji Stare pijace u centru Zenice u kojoj je stradao nedužni Zeničanin Amer Pivić (18), koji je čekao gradski prevoz.

Tada se iz zeničkog zatvora obratio redakciji “Dnevnog avaza”, tvrdeći da toga dana uopšte nije pucao te da mu je tada napravljena klasična sačekuša.

Posebno je tragično da su iza ubijenog Mahmića ostali supruga i jedno dijete, a da je drugo na putu.

Inače, zenička policija još intenzivno traga za nepoznatim muškarcem koji je pucao na Mahmića u jednoj buregdžinici u Zenici.

(Avaz)

Danas objavljeno

Kina osuđena za genocid

M.

Lavrov doputovao u Ženevu, danas se sastaje s Blinkenom

M.

Stoltenberg: NATO jedinstven pred moguću agresiju na Ukrajinu

M.

Ostavite komentar