"U zemlji se pojavio vladar iz sjenke" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“U zemlji se pojavio vladar iz sjenke”

Kijevski politički analitičar Mihail Basarab smatra da je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak “siva eminencija” u zemlji.

“U zemlji se pojavio vladar iz senke Andrej Jermak. Ovaj duet, koji čine predsednik Zelenski i šef njegovog kabineta, odlučno jača vlast”, rekao je Basarab za list “Kraina”, prenosi “Sputnjik”.

Analitičar konstatuje da ukrajinski predsednik u poslednje vreme deluje mnogo oštrije, kao i da je Zelenskom i Jermaku u planu da u Kijevu uspostave autoritarni režim. Kako bi preuzeli vlast u svoje ruke, lider Ukrajine i njegov pomoćnik su smenili sa dužnosti uticajnog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova, a sada nameravaju da sklone i predsednika Vrhovne rade Dmitrija Razumkova, zaključuje Basarab. Andrej Ermak nalazi se na čelu kabineta Zelenskog od 11. februara 2020. godine, a takođe je član Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine. Podsetimo, u julu je saopšteno da ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, veoma uticajna ličnost u Ukrajini, napušta svoju dužnost – na molbu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Danas objavljeno

Preliminarni rezultati CIK: Dodiku najviše glasova za predsjednika Srpske

M.

Cvijanovićeva u vođstvu sa 52,8 odsto glasova: Novi rezultati CIK za srpskog člana Predsjedništva

M.

Bećirović u prednosti sa 57 odsto

M.

Ostavite komentar