21. Decembra 2020.

U Zapadnoj Evropi haos, na aerodrome donose krevete

Big Portal

Mnoge zemlje već su donele odluke o privremenoj suspenziji aviosaobraćaja sa Ostrvom.

Posebnu zabrinutost izazvalo je upozorenje britanskog ministra zdravstva Meta Henkoka da je “novi soj virusa van kontrole”.

I Nemačka je uvela nove mere za putnike iz Velike Britanije. Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane sletanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Nemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina.

“Znamo koje neprijatnosti nastaju putnicima zbog ovih mera, posebno u vreme božićnih putovanja. Svi partneri rade na tome da omoguće bezbedan ulazak u zemlju, a ujedno i da ne nanose velike probleme putnicima“, navodi se u saopštenju.

Nova mera izazvala je haos na nemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Na nekim aerodromima su u “tranzitu”, prema pisanju medija, postavljeni kreveti.

Spisak zemalja koje su zabranile letove
Listi zemalja koje su uvele zabranu na letove iz Velike Britanije zbog pojave novog, zaraznijeg soja koronavirusa, priključile su se u nedelju i Turska i Švajcarska, preneo je BBC.

Samo nekoliko sati nakon što je britanski premijer Boris Džonson saopštio da se moraju odložiti božićne kupovine i okupljanja na jugu Engleske zbog pojave “novog soja koronavirusa koji se veoma brzo širi”, zabranu su uvele Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, Austrija, Irska i Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-časovnu suspenziju, preneo je AP.

Češka je uvela striktnu meru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, najavila skoru zabranu za sve letove sa “ostrva”, dok je vlada Švedske saopštila da će uvesti” putne restrikcije prema Velikoj Britaniji”, preneo je londonski Gardijan.

Francuska vlada saopštila je da je od večeras, počevši od 23 časa, na 48 sati suspendovala drumski transport robe iz Velike Britanije prema Francuskoj.

Van EU, zabranu na letove iz Velike Britanije uveli su i Izrael, Iran i El Salvador, a Maroko je najavio suspenziju avio saibraćaja.

Danas se očekuje i novi hitan sastanak lidera zemalja članica EU zbog Velike Britanje, odnosno novog soja virusa koji se pojavio na istoku Engleske.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare