U Velikoj Kladuši uklonjeno šatorsko naselje koje su podigli migranti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Velikoj Kladuši uklonjeno šatorsko naselje koje su podigli migranti

Radnici preduzeća “Komunalije” iz Velike Kladuše, po nalogu Kantonalne inspekcije USK i uz asistenciju policije, uklonili su danas šatorsko naselje koje su migranti prije nekoliko sedmica formirali uz rijeku Kladušnicu u naselju Polje.

  • Formiranje ovakvih i sličnih improvizovanih naselja zabranjeno je odlukama Operativne grupe za migrantsku krizu USK i postupili smo sukladno tim odlukama. Na ovome lokalitetu boravilo je oko 400 migranata i nije bilo problema s njima kada je riječ o današnjim aktivnostima – saopštili su iz policije.

Ono što je otežavajuća okolnost, kako je istaknuto, jeste da ovim migrantima nije osiguran drugi smještaj budući da su kapaciteti jedinog prihvatnog centra “Miral” u tom gradu već odavno popunjeni.

Inače, zbog pomenutog šatorskog naselja protestvovali su i mještani naselja Polje, te ukazivali na provale, krađe i upade u bašte kada su im migranti krali povrće. Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, ističe kako broj migranata značajno prevazilazi kapacitete postojećih prihvatnih centara za njihov smještaj i da u takvoj situaciji policija ne može mnogo učiniti.

  • Nažalost, mi se bavimo samo posljedicama i pokušavamo da kako tako ugasimo požar. Policija nastoji da bezbjedonosnu situaciju održi povoljnom, ali je najveći problem smještaj i ishrana migranata i to je humanitarni aspekt za koji policija nije zadužena – istakao je Šiljdedić.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Otvaramo tri predmeta u vezi Andree Dorić!

M.

U Srpskoj preminule četiri osobe, 128 novozaraženih

M.

Horor za bh. odbojkašice: Spavamo u podrumu, bravo mi…

Vanja A

Ostavite komentar