U utorak konkurs: Za stipendije banjalučkim srednjoškolcima 1,6 milion KM - BIGportal.ba
Banja Luka

U utorak konkurs: Za stipendije banjalučkim srednjoškolcima 1,6 milion KM

Grad Banjaluka će u utorak, 1. septembra, raspisati konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, u okviru gradskog programa stipendija, vrijednog oko 1,6 milion KM.

Konkurs će biti raspisan za tri vrste stipendije odnosno prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

“Visina stipendije u školskoj 2020/21. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM. Deficitarna zanimanja u narednoj školskoj godini za učenike srednjih škola su: zavarivač, zidar i armirač betonirac, tehničar modelar obuće, dizajner modni tehničar i pekar”, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Prijave na konkurs, a potrebnom dokumentacijom, učenici dostavljaju Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a konkurs je otvoren 30 dana.

Grad Banjaluka je nedavno uspješno okončao isplatu učeničkih stipendija za proteklu školsku godinu kada su izvršene uplate devete i desete rate stipendije za 1.186 srednjoškolaca za školsku 2019/20. godinu.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 06.08.2021.

Vanja A

Elektrokrajina: Sanirana većina kvarova

M.

Nevrijeme u Banjaluci uništilo i školu

M.

Ostavite komentar