26. Septembra 2020.

U UKC u Prištini medicinska sestra ubodena nožem

Big Portal

On je rekao da je policija oko 14.35 časova policija obaviještena o slučaju ”uboda nožem” koji se dogodio u Univezitetskom centru, da su policijske jedinice izašle na lice mjesta i da je pokrenuta istraga, prenosi Kosovo onlajn.

Sindikat medicinskih sestara Kosova najoštrije je osudio napad i povredu medicinske sestre i pozvalo organe bezbjednosti da se što prije pozabave ovim slučajem, a počinioce da kazne.

“Nije prvi put da se takvi slučajevi dešavaju. Pozivamo policiju da preduzme hitne mjere, u odbrani medicinskih sestara, kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponovili”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat je pozvao sve medicinske sestre koje su bile na poslu, da se okupe ispred Hitne pomoći, u znak protesta zbog povrede medicinske sestre.

Univerzitetsko klinički centar Kosova je potvrdio da je napadnuta F.B. koja će biti podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

Iz ove institucije navode da izražavaju duboko ogorčenje zbog ovog slučaja i najoštrije osuđuju napade na zdravstvene radnike koji su neprihvatljivi.

“Uvrede, nasilje, pa čak i fizički napadi, poput današnjeg napada su kontinuirani, pa pozivamo sve građane da poštuju rad zdravstvenih radnika. Nadamo se da je ovo poslednji put i da se napadi na zdravstvene radnike zaustaviti jednom zauvek”, poručuju iz Univerzitetskog centra.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare