U UKC RS obustavljene operacije i rad ambulanti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U UKC RS obustavljene operacije i rad ambulanti

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske od danas su prekinutu operacione radnje i rad ambulanti, rekla je doktorica Slavica Zeljković tokom obraćanja novinarima.

“Situacija je krajnje ozbiljna, sve mjere su donesene da se ovo sve zaustavi, to jedino možemo zajedno”, kazala je Zeljkovićeva.

Doktorica Zeljković je rekla da su medicinski radnici dosegli svoje limite.

“Nažalost, mi smo u situaciji da vrlo brzo dođemo do toga da nećemo imati prostora, ni kapaciteta, ni ljudstva”, rekla je Zeljkovićeva.

Dodala je da se broj pacijenta u kovid centru podigao na 200 dnevno.

Medicinski radnici iz kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) obratili su se zbog vrlo teške epidemiološke situacije.

U UKC RS danas je hospitalizovan 421 pacijent oboljeli od Covid 19 od čega je preko 220 pacijenata na nekom vidu respiratorne podrške.

“Zdravstveni radnici su na izmaku snaga, a bolnički kapaciteti su skoro popunjeni. Na ovaj način medicinsko osoblje želi da još jednom ukaže na alarmantnost situacije i na činjenicu da ukoliko se nastavi rast novooboljelih možemo doći u situaciju da medicinsko zbrinjavanje neće moći biti pruženo na adekvatan način kako covid tako i necovid pacijentima”, navedeno je u saopštenju UKC RS.

Nezavisne

Danas objavljeno

Stoltenberg: Rusija će platiti visoku cijenu

M.

Vrijeme je da EU razmisli o obaveznoj vakcinaciji

M.

Eksplozija bombe potresla Minhen, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar