U UKC RS hospitalizovana 322 pacijenta, 39 na respiratoru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U UKC RS hospitalizovana 322 pacijenta, 39 na respiratoru

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci hospitalizovana su 322 pacijenta sa virusom korona, od kojih je 39 na respiratoru, a tri pacijenta su na ekmo-mašini (na vještačkim plućima), potvrdila je pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC-a Zvezdana Rajkovača.

Rajkovača je navela da polovina pacijenata zahtijeva podršku kiseonikom, što govori da je riječ o teškim oblicima kovida.

Prema njenim riječima, u protekla 24 časa u UKC-u je pregledano 167 pacijenata upućenih sa sumnjom na kovid, od kojih je 38 zadržano na hospitalizaciji u ovoj ustanovi.

Rajkovača je rekla da je posljednjih nekoliko dana sve veći broj pacijenata koji se upućuju u UKC, a veći je i broj njih koji ostaju na hospitalizaciji.

“Tako su praktično svi naši kapaciteti u Centralnom bloku popunjeni. Uglavnom, koliko se pacijenata otpusti u jednom danu, toliko se novih pacijenata hospitalizuje”, dodala je Rajkovača.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar