U udruženju Noćnih klubova Srpske nezadovoljni: I oni žele duže radno vrijeme - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U udruženju Noćnih klubova Srpske nezadovoljni: I oni žele duže radno vrijeme

Udruženje Noćnih klubova Republike Srpske izrazilo je nezadovoljstvo posljednjom odlukom Repuličkog štaba za vanredne situacije, koja se odnosi na produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima za predstojeće novogodišnje praznike.

Oni žele da ukaže na previd koji se odnosi na to da noćni klubovi nisu obuhvaćeni ovom odlukom.
“Naime, radno vrijeme svih drugih ugostiteljskim objekata je izjednačeno sa radnim vremenom noćnih klubova, što može imati pogubne posljedice po poslovanje klubova, koji su, podsjećamo javnost, registrovani kao posebni ugostiteljskim objekti i kao takvi moraju da ispunjavaju određene uslove za rad, a sad su dovedeni pred savršen čin, odnosno nelojalnu konkurenciju.

Smatramo da je predstojeći period šansa da se bar djelimično ublaže posljedice po poslovanje noćnih klubova u Republici Srpskoj, koje su prouzrokovane pandemijom, a zbog čega su mnogi ugostiteljski objekti ove vrste u proteklom periodu ostali zatvoreni”, poručili su u saopštenju.

Oni se nadaju da će, kako kažu, ovaj previd biti ispravljen.
“Nadamo se da će pomenuta odluka Republičkog štaba za vanredne situacije biti nadopunjena i produženjem radnog vremena u trajanju od 2 sata, odnosno do 4 časa iza ponoći, za rad noćnih klubova u Republici Srpskoj”, zaključuju u saopštenju.

Danas objavljeno

Turska bjesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar