U Turskoj ubijeno sedam članova iste porodice - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U Turskoj ubijeno sedam članova iste porodice

U turskoj centralnoj regiji Konya jučer je ubijeno sedam članova porodice Dedeogullari. Ubijeni su u oružanom napadu koji se desio, ako je suditi prema svjedočenjima, zbog verbalne uvrede.

Nadležni su saopštili da se ubistvo desilo u okrugu Meram u 19 sati po lokalnom vremenu. Prema detaljima istrage, izvršitelj ubistva je bio u svađi sa ubijenim Yasarom Dedeogullarijem, a koji je uvrijedio ženu dok su obrađivali zemlju.

Žena je dala iskaz policiji dan prije ubistva. Kako je kazala, verbalno su uvrijeđeni kada je od njih traženo da mu vrate njegovu mačku i mačiće. Taj dan iskaz je dao i Dedeogullar. Tvrdio je da je nije uvrijedio, već da je samo tražio da mu se mačke vrate.

Nakon ubistva, izvršitelj je pokušao zapaliti kuću porodice. Ministar unutrašnjih poslova Suleyam Soylu je odbacio mogućnost da je zločin motivisan rasnom mržnjom.

“To su bile nesuglasice koje su trajale 11 godina. Vjerujemo da će policija uskoro uhapsiti počinioca ubistva. Ovo nema nikakve veze s tim što je neko Turčin ili Kurd”, poručio je Soylu, piše list Daily Sabah.

(Klix)

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar