U Turskoj sve više sigurni da će Volkswagen izgraditi proizvodni pogon u njihovoj zemlji - BIGportal.ba
Uncategorized

U Turskoj sve više sigurni da će Volkswagen izgraditi proizvodni pogon u njihovoj zemlji

Turska je sve više sigurna da će nemački proizvođač automobila Folksvagen izgraditi proizvodni pogon u njihovoj zemlji.

Ovaj optimizam provejava nakon “izuzetno pozitivnog” sastanka visokog zvaničnika kompanije i predsednika Erdogana, prenosi Rojters. Sastanci su održani ove nedelje, a glavna prepreka je bio poreski sistem, odnosno olakšice koje bi nemačka kompanija dobila. Kako navode turski izvori, investicija je “teška” više od milijardu evra (1,1 milijardi dolara).

Rojters podseća da je poznati proizvođač automobila ozbiljno razmatrao ulaganje u Bugarsku. Zvanično, kompanija iz Volsburga još nije donela konačnu odluku. Međutim, sve je na strani da Turska dobije ovaj unosan posao.

Erdogan i visoki zvaničnik Folksvagena prevazišli su većinu problema tokom sastanka ove nedelje, rekao je jedan turski izvor. Iz Folksvagena su potvrdili da se Erdogan ove sedmice sastao sa izvršnim direktorom Herbertom Diesom.

“Bilo je nekih sitnica koje su kočile dogovor, poput poreznih aranžmana na automobile koji će se prodavati. Na sastanku je postignut skoro potpun dogovor”, rekao je turski izvor.

“Ako ne bude problema u poslednjem trenutku, investicija će biti u Turskoj”, navodi isti izvor.

Oštri turski porezi na veće automobile, ograničavaju većinu kupaca i lokalnih proizvođača na vozila sa slabijom kubikažom. Automobili sa motorima manjim od 1,6 litara činili su 96% turskog tržišta novih automobila u 2018.

Izvor je rekao da Turska pokušava da nađe formulu koja bi se bavila problemima Folksvagena, a da postojeće proizvođače automobila ne dovede u nepovoljni položaj. Proizvođači poput Fijata, Renoa, Forda, Hjundaija i Tojote proizveli su više od 1,3 miliona motornih vozila u Turskoj prošle godine.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Ekološke grupe smatraju da ciljevi njemačke automobilske industrije nisu dovoljno oštri

Vanja A

Dobro došli u svijet ljepote: Uredite svoj kutak za šminkanje

Vanja A

Prebranac

Vanja A

Ostavite komentar