U toku uređenje obala Vrbasa i Vrbanje - BIGportal.ba
Banja Luka

U toku uređenje obala Vrbasa i Vrbanje

Komunalne ekipe ovih dana intenzivno rade na uređenju obala rijeka Vrbas i Vrbanja u okviru godišnjeg plana uređenja obala vodotokova, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

  • Vremenske prilike pogoduju bujanju vegetacije i već u maju smo primorani da krenemo u drugi krug košenja po naseljima i uz saobraćajnice, a radi se i na uređenju živih ograda – kažu u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz Odjeljenja navode da se uporedo sa ovim poslovima radi i na uređenju nasipa, košenju trave i korova, na potezu od od Crnog vira do ušća Vrbanje u Vrbas.

  • U okviru ovih radova urediće se i dio obale između nasipa i vode, posebno na dijelu ušća koje je popularno među izletnicima. Po završetku, mašine i radnici nastaviće uređenje nasipa na Vrbasu u naselju Kumsale, a zatim i dijela obala Crkvene – navode iz nadležnog odjeljenja.

U okviru redovnog održavanja obala i nasipa, do sada su pokošene obale rijeke Vrbas u centralnoj zoni, Široke rijeke od magistralnog puta do ušća u Vrbas u naselju Derviši, obale rijeke Suturlije, te još nekoliko manjih vodotokova na području Banjaluke.

Danas objavljeno

Poklon Stanivukovića Banjaluci: Pogledajte kako izgleda novoizgrađeni park u Rosuljama

M.

Planirani рrekidi u isporuci el.energije za 24.06.2021.

Vanja A

Nove teretane na otvorenom: Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo jačaju sportsko-rekreativne vrijednosti

M.

Ostavite komentar