U toku akcija "Brezovica 6"; Uhapšen i odbornik "Samoopredeljenja" - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

U toku akcija “Brezovica 6”; Uhapšen i odbornik “Samoopredeljenja”

Na više lokacija u Prištini, danas je u toku akcija policije pod nazivom “Brezovica 6”, prenosi Reporteri.

Portparol policije Baki Keljani je potvrdio da je u toku policijska operacija i da će se po njenom završetku medijima dostaviti puna informacija o detaljima i rezultatima akcije.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je saopštilo da je u nastavku akcije “Brezovica” provereno 11 lokacija, od kojih osam u Prištini, dve u Podujevu i jedna u Kosovu Polju i uhapšeno sedam osumnjičenih za davanje i primanje mita i za “vršenje uticaja”, prenosi Gazeta eskpres.

Tužilac u slučaju “Brezovica” Rasim Maljoku potvrdio je među uhapšenima i odbornik Pokreta Samoopredeljenje u opštini Priština Berat Ljahu, koji je osumnjičen za krivično delo “vršenje uticaja”, kao i trojica službenika Ministarstva za zaštitu životne sredine.

U nastavku sprovođenja policijske akcije „Brezovica 6“, koja je koordinisana sa tužilaštvom, do sada je izvršeno desetak kontrola na nekoliko lokacija u Prištini, saopšteno je iz policije.

U vezi sa slučajem „Brezovica“, do sada je uhapšeno 30 osoba, među kojima i visoki funkcineri prištinske administracije, koji su povezani sa izgradnjom više od 500 vila i hotela u zaštićenom planinskom području i nelegalnim izdavanjem građevinskih dozvola u Nacionalnom parku “Šara” na području Brezovice.

Danas objavljeno

Zemljotres u BiH

M.

Varhelji: Vrata EU otvorena za BiH

M.

Vučić se sastao s predsjednikom parlamenta Norveške

M.

Ostavite komentar