U susret finalu LŠ: "Šta je neprocjenjivo za tebe?" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

U susret finalu LŠ: “Šta je neprocjenjivo za tebe?”

Kako bi obeležila svoju dugogodišnju saradnju sa UEFA Ligom šampiona, kompanija Mastercard predstavila je novi video u kome glavnu ulogu ima Lionel Mesi.

U ovom emotivnom snimku nastalom korišćenjem veštačke inteligencije, Mesi, vrhunski fudbaler i četvorostruki osvajač UEFA Lige šampiona, priseća se svoje prošlosti dok istražuje značajan uticaj koji fudbal i dalje ima na njegov život, time podsećajući i sve nas na strast koju delimo prema ovom inspirativnom i osnažujućem sportu.

“Voleo bih da sam imao priliku u stvarnom životu da razgovaram sa mlađim sobom, da mu ulijem samopouzdanje i dam do znanja da će se njegov naporan rad i odricanje isplatiti, i da mu kažem da još uvek igra igru koju voli”, izjavio je Lionel Mesi.

Mastercard Sport Economy Index istraživanje pokazuje da je gotovo sedam od deset (69%) Evropljana prošle godine gledalo barem jednu fudbalsku utakmicu uživo, dok je 32% njih igralo fudbal. Polovina ispitanika veruje da će popularnost fudbala ove godine još više porasti.

Oživljavanje mladog Lionela Mesija bio je jedan od najvećih izazova u pravljenju ovog videa. Tim koji stoji iza produkcije koristio je novu VFX (vizualni efekti) metodu pod nazivom neuralni rendering (Neural Rendering).

Umesto tradicionalnog pristupa u korišćenju kompjuterske grafike, finalna digitalna slika (Synthetic Render) je dobijena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).

“Tehnologija je neverovatna”
, dodao je Mesi, “Kada sam pokazao video svojoj porodici i prijateljima, nisu mogli da veruju u ono što gledaju – naježio sam se kada sam video kako komuniciram sa mlađim sobom”.https://www.youtube.com/embed/tyyxf_ZVgkk

Ovaj proces uključuje pohranjivanje podataka, konkretno hiljada referenci o mladom Mesiju, na AI platformu. Fotografije, video i zvučni zapisi o njemu i njegovim pokretima su uneti u AI plaformu zajedno sa video snimcima glumaca koji su mu slični.

AI tehnologija je onda mogla biti upotrebljena da na osnovu tih podataka generiše finalnu digitalnu sliku, koja je zatim integrisana u snimke koje vidimo u reklami.

Ovo je prvi put da se ovaj VFX proces koristi u reklami kako bi se dobila verna slika, a za sve je zaslužan Tijago Porto, VFX supervizor u agenciji The Mill, koji je stručnjak u ovoj oblasti.

“Veoma nam je drago što udružujemo snage s našim globalnim brend ambasadorom Lionelom Mesijem i što delimo njegovu ljubav prema fudbalu – to je važan podsetnik da sledite svoju strast i da stavite stvari do kojih vam je stalo na prvo mesto, što je sada, čini se, naročito važno”, izjavio je Radža Radžamanar, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Mastercard, “Radujemo se što ćemo proslaviti globalnu popularnost fudbala na finalu UEFA Lige šampiona u Parizu krajem ovog meseca i približiti navijače njihovim strastima”.

Danas objavljeno

Grci: Radonjić na korak od klupe Panatinaikosa

Vanja A

Muk na Centralnom terenu – ispala domaća miljenica i šampionka US opena

Vanja A

Novak: Nemam ništa protiv Australijanaca

Vanja A

Ostavite komentar