U Sudu BiH danas ročište u predmetu "Dženan Memić" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Sudu BiH danas ročište u predmetu “Dženan Memić”

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti održano ročište Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću po optužnici Tužilaštva BiH. Ročište u predmetu “Dženan Memić” je zakazano za 13 sati.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu 9. jula. Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović se terete za krivična djela Organizirani kriminal, Protuzakonito posredovanje, Pomoć počinitelju nakon učinjenog kaznenog djela, Spriječavanje dokazivanja i Davanje lažnog iskaza.

Optuženi se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić sin Muriza, rođen 1994. godine, zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 08.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozlijeda je 15.02.2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo, navodi se u optužnici u koju je Sud BiH potvrdio 21. jula.

Svi optuženi se brane sa slobode, a određen su im mjere zabrane.

Podsjetimo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu “Dženan Memić” 27. jula ove godine. Teretili su se da su “izazvali saobraćajnu nesreću kojoj je Dženan stradao”. Nakon više od pet godina, sudovi nisu mogli van razumne sumnje utvrditi da se dogodila saobraćajna nesreća, kako je Tužilaštvo KS tvrdilo. Porodica Memić od početka tvrdi da je Dženan ubijen.

N1

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar