U subotu u parku "Petar Kočić" bazar za Minju i Draganu - BIGportal.ba
Banja Luka

U subotu u parku “Petar Kočić” bazar za Minju i Draganu

Neformalna grupa građana “Humanitarni bazar RS” uz nesebičnu podršku velikog broja humanih građana organizuje u subotu od 10 časova humanitarni bazar za Minju Matić i Draganu Maričić iz Banjaluke, koji će biti održan u parku “Petar Kočić”.

Podsjećamo, Minja Matić je djevojčica iz Kragujevca koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i za njeno liječenje je potrebno velikih 2,4 miliona dolara.

Nikolina Grbić Pavlović, jedan od organizatora humanitarnog bazara, rekla je za “Nezavisne” da će veliki novogodišnji humanitarni bazar biti održan od 10 do 18 časova.

“S obzirom na to da će ovaj bazar biti održan drugi put u gradu odlučili smo da se uključi i prikupljanje sredstava za našu sugrađanku Draganu Maričić, koja boluje od cerebralne paralize te joj je za operaciju koja će joj omugućiti normalan život bez bolova potrebno 10.500 evra”, objasnila je Grbić Pavlovićeva.

Prema njenim riječima, sva sredstva koja budu prikupljena na ovom bazaru biće uplaćena za liječenje djevojčice Minje Matić iz Republike Srbije i Banjalučanke Dragane Maričić.

“Na bazaru će biti organizovana tombola sa 700 vrijednih vaučera i poklona, kao što su putovanje, pregledi, kozmetičke usluge i mnogo drugih vrijednih stvari. S obzirom na to da zbog trenutne epidemiološke situacije u mnogim firmama neće biti organizovana dodjela paketića za djecu uz predstave i Djeda Mraza obezbijedili smo taj dan i Djeda Mraza i paketiće koji će se moći kupiti po simboličnim cijenama”, ističe Grbić Pavlovićeva.

Istakla je da će se na bazaru, osim tombole, moći kupiti kolači, peciva, igračke, knjige, nakit, rukotvorine, slike, dekupaž, ukrasi i mnoge druge stvari.

“Odlučili smo i ovaj put da cijene nećemo formirati te da će građani moći za svaku stvar donirati koliko žele”, rekla je Grbić Pavlovićeva i zahvalila mnogobrojnim ljudima na donacijama.

Dodala je da je za nešto više od mjesec dana u Republici Srpskoj održano preko 25 bazara na kojima je prikupljeno preko 170.000 KM.

“Tokom decembra za Minju Matić je aktivan ‘M:telov’ broj 1432, te molimo sve građane da nastave ovaj broj pozivati kao što su to činili i u prethodnom periodu”, zaključila je Grbić Pavlovićeva.

Danas objavljeno

U Banjaluci rođeno devet beba

M.

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Ostavite komentar