U Stocu zaraženo 50 lica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Stocu zaraženo 50 lica

U Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar na virus korona testirano je 116 uzoraka, od kojih je čak 54 pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopšteno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravlja HNK.

Prema informacijama Kriznog štaba, 50 osoba je iz Stoca, tri iz Mostara i jedna iz Čitluka.

S obzirom na evidentno pogoršanu epidemiološku sliku, Krizni štab Ministarstva zdravlja HNK pozvao je građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom prostoru, te i na otvorenom ako nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljnog pranja ruku, održavanja lične higijene i higijene prostora.

Krizni štab od jedinica lokalne samouprave traži sprovođenje pojačanog inspekcijskog nadzora, te napominje da se u ustanovama socijalne zaštite sa smještajem korisnika obustavljaju posjete korisnicima i njihovi izlasci.

Svi zaposleni u ovim ustanovama i u dječijim vrtićima biće testirani na svakih 21 dan do daljeg, navodi se u saopštenju.

Problem u HNK je nastao nakon što je uočeno da je došlo do širenja virusa u jednoj firmi za preradu ribe u Stocu u kojoj radi oko 120 ljudi, a većina je nastanjena u Ljubinju, gdje je posljednjih dana došlo do naglog skoka zaraženih virusom korona.

agencije

Danas objavljeno

Oglasio se Vučić nakon pregovora u Briselu

M.

Erdoan: Niko ne želi novi Černobilj

M.

Mir sa Rusima? Zelenski: Ništa dok…

M.

Ostavite komentar