U Srpsku stiglo još 25.000 doza druge komponente sputnjika V - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpsku stiglo još 25.000 doza druge komponente sputnjika V

U Republiku Srpsku danas je isporučeno još 25.000 doza druge komponente ruske vakcine sputnjik V, nabavljenih za imunizaciju stanovništva protiv virusa korona, a povodom toga nadležni su još jednom pozvali građane da se što prije vakcinišu i tako zaštite svoje zdravlje.

Za ovu nabavku sredstva je obezbijedila Vlada Srpske.

“Riječ je o novoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u okviru realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo ima sa veleprometnikom Krajina grupa. Do sada je, uključujući ovu isporuku, na ovaj način u Srpsku stiglo ukupno 274.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Srpske za nastavak procesa revakcinacije protiv virusa.

Prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Zdravstvene ustanove u Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača protiv virusa korona, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo još jednom pozivaju građane da se, ukoliko već nisu, što prije vakcinišu protiv virusa i tako zaštite svoje zdravlje, radi što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo, zdravstvenim ustanovama je zaključno sa 30. avgustom ove godine isporučeno 280.609 prve i 198.156 druge doze vakcina protiv virusa korona.

Danas objavljeno

Stoltenberg se neplanirano obraća

M.

Orban: Brisel lagao građane EU u vezi sa sankcijama Rusiji

M.

Uzajamne optužbe za granatiranje kolone civila u Zaporožju

M.

Ostavite komentar